Hvidvin lavet på 50 % Verdecchio fra Marche-regionen og 50 % tidligt høstet Trebbiano di Soave, som tørrer i 2 uger inden presningen. Lagret på træfade af slovensk egetræ.
LAB Bianconiglio 2022
kr.240.00
På lager
På lager
Beskrivelse
Hvidvin lavet af 50 % Verdecchio fra Marche-regionen og 50 % Trebbiano di Soave fra Andrea Pendins egne marker. Genetisk set er druen den samme, men skal hedde forskellige navne afhængig af region. Verdecchio presses direkte uden stilke og mosten spontanfermenterer. Trebbiano høstes tidligt og druerne tørrer herefter i to uger i tørrekasser. Herefter vinificeres mosten i store træfade. Efter fermenteringen sammenstikkes vinene og lagrer seks måneder på store træfade af slovensk eg. Pendin siger selv at ønsket er at lave en ”all-Italian Pouilly Fuisse”. I glasset vil vinen udvikle sig flot og er først frisk og fuld af hvide blomster. Efter noget tid udvikler farve og smag sig til mere modenhed. En rigtig flot hvidvin.
Server ved 10 grader.
Yderligere information
Størrelse | |
---|---|
Malolaktisk gæring | |
Certificering | |
Lagring | |
Jordbund | Trebbiano: tuff (porøs bjergart, der opstår når aske hærder), Verdecchio: marin limsten med mergel |
Macerationstid |