Hvidvin på 100 % vermentino fra 50 år gamle stokke, med 2 dages skindmaceration og gæring naturligt i åbne tanke uden temperaturkontrol. Efter gæringen lagrer vinen i 8 måneder i betontanke. Ordet Alós betyder ”salt” på gammelt græsk. Vinen er en gylden og klar hvidvin, som dufter vinøst, krydret og fyldigt af valnødder. Smagen er ligeledes intens af gær og petroleum, og er meget fyldig, men virkelig behagelig. Den er fedmefyldt, men samtidig mineralsk og salt og med en fin syrlighed.
Server gerne ved 10 grader.
René Langdahl skrev i Gastro maj 2021 følgende om Alós 2019:
“Fuldstændig genial, og den er snublende tæt på seks stjerner, men … men, man skal være til skinkontakt og arabisk kompleks rytme. Det er overhovedet ikke orangevin, men bare vermentino fra Suvereto-området i det sydvestlige Toscana, der har trukket med skindet en smule. Vermentino i den stil kan noget af det samme som fino sherry; går til alt friteret, til olivenolietilsølet zucchini og auberginer, braiseret fennikler eller bare anjoser fra dåse. Den hyler af syltet citron, smager som et afskrab af en ligurisk klippeskråning, cement, vild fennikel, pollen, gærekstrakt, mens smagen er som at spise citronskal, mildbitter, parfumeret løftet af citrusfrugtens olier. 50 år gamle stokke, vildgæring i åbne kar, to dages skindkontakt og otte måneder på betontank efterfølgende.”